Tävlingar

27/07/2016

Ja denna blogg står mest och samlar damm men ibland så förvånar jag mig själv med ett inlägg 😛

Sen sist har det hänt en hel del med de fyrbenta.

Jag och Kia har tävlat en del och mina fina valpköpare har också varit aktiva med sina hundar.

Jag och Kia har debuterat i lydnadsklass 3 efter lite panikträning med momenten. Var verkligen av ren impuls att vi anmälde oss till den tävlingen. Tävlingen var inomhus i en islada, backen var täckt med sågspån och under det var det is och själva tävlingsplanen var i en hockeyrink. Kia var helt galet taggad och för första gången fick hon avdrag för pip (dock bara i friaföljet). Hon var som en missil i apporteringarna, inkallningen och rutan. Platsliggningen var lite skum, då fick vi gå på andra sidan hockeyrinken och huka oss ner bakom sargen, en hund reste sig och tyckte det var super konstigt när dennes matte försvann ner bakom sargen.

Kia gjorde momenten jätte fint och fick fina poäng i allt utom vittringsapporteringen som hon nollade. Men trots det fick hon 258 p och uppflytt och oavsett poäng var jag så glad över tävlingen för vi hade så bra känsla, det var bara ren och skär glädje. Kia gjorde allt så snyggt och brydde sig inte ett dugg om omgivningen och miljön, så himla stabil tjej. Vi fick mycket beröm från folk och domaren tyckte Kia var riktigt trevlig. Det är sånt man tar med sig från tävlingarna!

Sen har vi provat på lägre patrull och DM för patrullhundar (tjänstehundar). Det slutade med klassvinst i lägre klass och uppflytt och 2:a på DM:et och SM kval, så nu ska vi på Försvarsmaktsmästerskapet för patrullhundar 12-14 augusti i Marma. Det känns sjukt overkligt att vi gått från att inte ens sett en patrulltävling och inte veta hur de går till, till att vara kvalade till SM. Känner mig så lyckligt lottad som har en så fin hund.

På SM:et har jag inga som helst krav eller förhoppningar om bra placeringar. Jag är nöjd att vi tog oss dit med bra poäng och resten är bara ett plus. Det ska bli sjukt kul att tävla och se hur ett SM går till, för helt ärligt har jag aldrig ens varit publik på något typ av SM tidigare. Kia kommer även börja löpa inom kort så hon är verkligen inte sig själv just nu, så vi ska bara dit och få den ultimata miljö och överträningen! Jag hoppas bara att hon inte börjar löpa till SMet.

Sen har fina Rakkaus Acamas flyttat till ett nytt hem och det blev hur bra som helst för honom! Den 16 juni blev han godkänd väktarhund och jobbar nu sida vid sida med sin nya matte! Kunde inte vara mer stolt över honom! ❤ Enda nackdelen är att han har flyttat längre bort men jag hoppas ändå att jag har möjlighet att träffa honom i framtiden.

Jag har under den senaste tiden varit hundvakt åt både Rakkaus Atox och Arcas när deras ägare varit på semester. Två kanonfina killar och det är så kul att ha fortsatt kontakt med Leas avkommor och deras ägare!

Det var lite om det som hänt sen sist, nästa gång det bloggas blir nog efter SMet förutsatt att det blir något! Håll tummarna för att Kia inte börjar löpa förrän efter SMet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s