Patrullhundsträning 17-19/4

22/04/2015

För ett tag sen tog jag och Kalle initiativet till att styra upp en träningshelg i Umeå för dom som går patrullhundskursen med oss, vi blev några stycken och det blev en riktigt bra helg! Som tur är så behöver jag inte vänta så länge innan det är dags för ännu en träningshelg, redan imorgon (fredag) åker jag och Kia till Tåme för patrullhundskurs och helgen efter det åker vi igen – vi kommer alltså att ha haft tre helger i rad med patrullhundsträning!

Eftersom de flesta på patrullhundskursen kommer köra lydnadsprovet för patrullhundar i juni så låg lydnaden rätt högt i fokus under helgen – jag och några till har redan gjort bort lydnaden men vi tränar gärna lydnad ändå, dock mer mot tävling. Det såg riktigt bra ut för alla så om allt går som det ska tror jag inte att det är några problem för dom att klara lydnaden sen. Kia gick också bra, hon har ett fint frittfölj men det kan bli liiite bättre genom att få henne lite längre bak, så det tränade vi en hel del på och igår när jag tränade så såg jag faktiskt stora förbättringar. Vi tränade även en del på att Kia inte ska vara som en draghund i kopplet under framförgåendet och även den träningen gav resultat efter lite tips! Det blev några platsliggningar också, Kias första dolda på klubben, vilket gick jätte bra. Kia låg lugnt och tryggt alla gånger.

Emma_Kia-7447

Emma_Kia-7564

Alla hundar fick även varsitt fältspår och skogsspår. Jag är sjukt nöjd med Kias spår på fält! Det spåret hade legat drygt 3 timmar i STARK vind och var ett trappspår (90 graders vinkel efter varje 50 m) med några föremål. Kia spårade med hög intensitet och även om det blev svårt så slutade hon aldrig jobba och frågade mig aldrig, hon jobbade verkligen på jätte fint. Hon markerade även alla föremål och brydde sig inte om dom andra som var med i spåret.

Emma_Kia-7753

Spåret i skogen gick sådär, det var inget långt spår – typ bara 150 m eller nått som legat i 2 timmar. Kia tog vind på spåret och genade – där skulle jag ha stannat men jag följde inte min magkänsla (som jag insett i helgen att jag är dålig på i spåret!). Hon tog första föremålet men missade det andra. Dagen efter började Kia löpa. Dagen som Kia började löpa fick hon ett 500 m spår med 2 föremål + slut (leksak). Det spåret gick riiiktigt fint. Maria som lagt spåret hade gått lite hur som och dessutom blev det 4 vägövergångar där massor med hästar sprungit, men Kia höll sig till spåret. Så då var Kia sig själv igen. Idag fick Kia ett spår på nästan 1 km som även det gick bra.

Ljudövningarna i helgen gick bra. Det är så roligt att se att så fort jag tar fram grejerna jag har för patrulleringen så börjar Kia jobba – redan från bilen. Första dagen körde vi att Kia fick sitta och jobba en stund efter uppstart och så fick hon ta ett ljud från sittande ställning och det tog hon jätte fint. Sen fick figgen komma ut på stigen och jag startade upp henne igen och patrullerade ett par meter innan nästa ljud kom – som hon tog jätte fint även då. Andra dagen, dagen då hon inte riktigt var sig själv, skulle vi göra samma övning. Hon tog första ljudet jätte fint men patrulleringen blev inge bra då Kia bara ville dricka i en bäck (var riktigt varmt den dagen) Så vi vände om och tänkte patrullera tillbaka, då fick ”tyvärr” Kia vind på figgen innan jag hunnit starta patrulleringen. Hon fick springa till figgen då hon hittat denne, även om det inte blev som vi tänkt. Jag har kört ytterst få vindövningar med Kia så det var roligt att under helgen få se att vinden inte är några problem för henne.

Emma_Kia-7786

Nä nu blir det sängen så att man orkar med morgondagen, beräknar att vara i tåme runt 23 så det blir en lång dag! Här är iaf en film med lite blandat från helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s