Ny träningsgrupp!

11/01/2015

Jag börjar verkligen känna hur motivationen till träning med hundarna sakta men säkert kommer tillbaka och det är nog främst på grund av att jag har fått en träningsgrupp i lydnad och spår! Äntligen måste jag säga! Sen jag flyttade till Umeå från Boden så har jag försökt få ihop en träningsgrupp men jag har inte lyckats få ihop nån grupp som har passat mig av olika orsaker som ex att vi har haft olika ambitioner mm, men nu känns det faktiskt riktigt bra! Det är ett härligt gäng som är riktigt engagerade och ambitiösa.

I helgen har vi faktiskt tränat både lördag och söndag. I lördags tränade vi spår och eftersom vi har snö i skogen så blev det hårda spår. Både Kia och Lea fick varsitt spår på rätt smittad terräng, spåren var på drygt 400-500 m som hade gåtts av en helt främmande människa. Det var några terrängskiften och 3 föremål + slut i varje spår, Kias spår gick dessutom ner för en trappa.

Kia gick jätte fint, hon har börjat stanna och checka i luften ibland sen vi har tränat mycket för patrullen men jag tänker inte lägga nån energi på att få bort det. Annars jobbade hon på fint, hade fina markeringar på föremålen – dock missade hon ett föremål som hon haft lite lätt att missa så den ska jag träna mer på utanför spåret ett tag. Men jag är jätte nöjd över spåret och hon hade dessutom folk som gick med i spåret och hon brydde sig inte om dom.

kont

Lea var taggad till tusen när jag tog ut henne så det tog ett tag innan hon hade fäst spåret för hon var som en yr höna i början. Men när hon hade gjort det så spårade hon kanon och hade jätte fina liggande markeringar vid föremålen – hon missade också ett föremål men det var ett föremål som var i början där hon var så gasad så det lägger jag ingen energi på utan istället lägger jag energi på att samla ihop henne innan jag släpper på henne på spåret om hon är så gasad igen.

Idag blev det lydnad och målet med Kia var egentligen att hon skulle få en massa störningsträning. Att träna bland de andra ekipagen var inga problem för Kia och hon brukar inte bry sig om sånt så innan vi åkte hem så fick de andra gå runt oss, prata och vifta med nån leksak medan vi körde frittfölj. Hon brydde sig inte nått om det och jag ville ändå få henne att bli lite störd så att jag kunde visa henne att hon inte ska bry sig om nått annat så vi provade att göra det svårare så vi körde frittfölj mellan två personer som kastade en boll mellan varandra. Det var lite jobbigt tyckte Kia som gärna ville ta bollen men efter två vändor till så gick det bra och hon hade fokus på mig så då fick jag ut det jag ville av träningen.

Lea hade jag som mål med att jag skulle kunna packa ihop henne. När jag körde första passet så var hon ganska gasad och lite pipig, pipet stegrade ett tag men jag fick ändå tyst på henne och när jag tog ut henne på nästa pass så var hon helt tyst! Vilken vinst för oss!

Det är så underbart att ha personer att träna med och speciellt när dom personerna vill träna lika mycket som jag! Jag jobbar som en tok i veckan men det blir ändå några träningspass med nya gruppen och jag är sjukt taggad! Tävlingssäsongen 2015 here we come!

ap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s