Mitt 2014

30/12/2014

Jag har just suttit och kollat igenom lite inlägg som jag har gjort under året och det är verkligen mycket som kan hända under ett år! Bara det att jag började året jätte taggad på att plugga till djurskyddsinspektör men idag har jag ingen lust alls till det och har ändrat mina framtidsplaner och tänk till framtiden helt – nu vill jag göra GMU istället och efter det får vi se och jag får helt enkelt ta det då och behöver inte planera framtiden. Jag vet inte exakt vad jag vill göra och det är ok! Det här året har varit en riktig berg och dalbana, det har varit ett otroligt tufft år men jag kommer gå ur detta år och in i det nya som en starkare person och just nu känner jag att inget kan besegra mig.

Något som har tagit stor plats och gett mig stor glädje detta år är försvarsmaktsbiten. Jag har haft en väldigt rolig och lärorik tid på patrullhundskursen och med mitt förband. Den biten har verkligen stärkt mig och Kia. Jag har dessutom ett helt annat tänk kring hundträning och inte minst mer förståelse för hundarna i olika situationer. Jag har helt enkelt blivit mycket bättre på att läsa hund.

Jag har blivit så stark i mig själv att jag inte accepterar om någon försöker trycka ner mig – och det utan att börja bråka, istället tar jag det som att den personen är avundsjuk, mår dåligt själv eller inte vet bättre. Inget ska få trycka ner mig men jag behöver inte köra samma fula spel utan istället vara den bättre människan.

I år har jag vågat mig ut och tävla lydnad igen. Jag och Kia har startat vår tävlingskarriär och jag kan idag känna att det inte är ett misslyckande om det inte går bra på en tävling. Det är faktiskt BARA en tävling och det är inte värt att lägga energi till att må dåligt över något sånt –  det är bara att försöka igen. Jag vet att det finns vissa personer som gärna ser oss falla, men helt ärligt så bryr jag mig inte. Vill dom lägga energi på att tänka på sånt så varsågod men det kommer inte få påverka mig. Jag och Kia har haft jätte roligt på tävlingarna i år och jag älskar verkligen att tävla med henne! Hon är så trygg och stabil samtidigt som hon har roligt och allt det smittar av sig. Jag längtar till nästa år, då ska vi tävla ännu mer! Nästa år ska vi satsa mer på brukset än lydnaden. Kia har en riktigt fin grund i både lydnaden och brukset så det känns bra inför det kommande tävlingsåret. Lea har också det och jag ska kämpa för att få bort ljudet så att vi kan tävla.

Kia är fortfarande väldigt omogen och jag vet att hon är en hund som kräver sin tid, inte minst för att hitta sig själv och det är också okej. Jag har märkt en stor skillnad på henne i år. Hon är tuffare och mer självständig samtidigt som hon är vildare än någonsin. Hon har verkligen tänts i år och hon börjar hitta sig själv. Hon är fortfarande omogen och har lite spökfasoner för sig men det kommer gå till sig och omogenheten har faktiskt sin charm.

Resultaten 2014 blev:

Jag och Kia har godkänt inträdesprov för patrullhundar och genomförd patrullhundskurs.

Kia har dessutom fått 1:a pris i lydnadsklass 1 och 2 samt godkänd exteriörbeskrivning.

”Målen” för 2015 är:

Inför nästa år har jag några mål, men dom är mer förhoppningar än mål. Jag kommer inte känna någon press att uppnå dom. De mål med mig själv är att jag ska fortsätta känna mig stark och klara utmaningar på ett bra sätt samt genomföra GMU.

Kia: Starta i spår och ta oss så långt som möjligt – med en bra känsla på tävlingarna!

Starta i lydnadsklass 3 och förhoppningsvis bli uppflyttade till elitklass.

Genomföra MT och förhoppningsvis klara det så hon får titeln KORAD.

Debutera i utställningsringen.

Lea: Godkänt BH-prov och jag hoppas kunna få ordning på pipet så att vi kan starta i lägre klass spår och ev i lydnadsklass elit.

10314536_10152391421904861_9085764853765572697_n

10426851_10152484925269861_4195600959938612332_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s